cyrillic letters

Hi,

I have 3 systems running moc.
2 are OK
One has problems with cyrrilic:
the cyrillic text is replaced by # signs.
Midnight Commander does show cyrillic right.

I installed lots of cyrrilic fonts.

Does anyone have an idea what to look for?

Running Debian stable on all 3 systems.

Forums:

# echo $LANG
en_US.UTF-8

The western accented letters are also displayed as # signs.

i have default debian installed with russian lang and working cyrillic letters in moc
my locale:
od@depc:~$ locale
LANG=ru_RU.UTF-8
LANGUAGE=
LC_CTYPE="ru_RU.UTF-8"
LC_NUMERIC="ru_RU.UTF-8"
LC_TIME="ru_RU.UTF-8"
LC_COLLATE="ru_RU.UTF-8"
LC_MONETARY="ru_RU.UTF-8"
LC_MESSAGES="ru_RU.UTF-8"
LC_PAPER="ru_RU.UTF-8"
LC_NAME="ru_RU.UTF-8"
LC_ADDRESS="ru_RU.UTF-8"
LC_TELEPHONE="ru_RU.UTF-8"
LC_MEASUREMENT="ru_RU.UTF-8"
LC_IDENTIFICATION="ru_RU.UTF-8"
LC_ALL=

I will try this when I have access to that PC.

Thanks!

I don't think locale settings matter. It's should be enough to have anything UTF, at least it works for me this way (also for other non-latin languages). Also - installing fonts is not everything, you need to make terminal use them. The best way is to chose one which covers most of characters.

Debian's version is compiled against librcc which in your case should be responsible for the working cyrillic letters, though.

I compiled mine from moc-2.6-3alpha.
I installed librcc-dev and compiled with
./configure --enable-FEATURE=librcc

Accented and Cyrillic letters still don't show right, all are #-signs.
I have:
$ locale
LANG=en_US.UTF-8
LANGUAGE=en_US.UTF-8
LC_CTYPE="en_US.UTF-8"
LC_NUMERIC="en_US.UTF-8"
LC_TIME="en_US.UTF-8"
LC_COLLATE="en_US.UTF-8"
LC_MONETARY="en_US.UTF-8"
LC_MESSAGES="en_US.UTF-8"
LC_PAPER="en_US.UTF-8"
LC_NAME="en_US.UTF-8"
LC_ADDRESS="en_US.UTF-8"
LC_TELEPHONE="en_US.UTF-8"
LC_MEASUREMENT="en_US.UTF-8"
LC_IDENTIFICATION="en_US.UTF-8"
LC_ALL=en_US.UTF-8

I guess my version is not compiled against librcc.
How can I do that?

Thanks

My mistake.
/usr/local/bin/mocp is the right one.
Now all letters are showing OK!